Kinesisk gjennomtrekk

Publisert: 14. november 2007 kl 09.41
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Rekrutteringsmarkedet gløder i Kina, og sannsynligheten er størst for at det er nettopp de gode, ambisiøse ledere som velger å skifte jobb. Det viser en studie fra HR consultancy Development Dimensions International (DDI) og the U.S Society for Human Resource Management (SHRM)

Det er de erfarne lederne som er mest misfornøyde og minst lojale mot selskapet de jobber i. Og det er ikke penger som får folk til å skifte jobb. Penger og annen kompensasjon havner helt nede på 14. plass på listen over årsaker til å skifte jobb.

Studien ble gjort blant 862 arbeidstagere og 215 personalledere, og en av fem av disse mener det er sannsynlig at de kommer til å skifte jobb i løpet av ett år.

- Jobbhopping er blitt en kultur for kinesiske arbeidstagere, sier Rich Wellins, visepresident i DDI til Management Issues.
- De blir en kort periode, for å få litt erfaring og hopper så videre til neste mulighet. De ser ikke etter langsiktig arbeidsforhold, de ønsker å klatre høyere og raskere og jobbskifter bidrar til at det skjer,

Steve Williams, forskningsdirektør hos SHRM, viser til at Kinas raske økonomiske vekst har skapt flere jobbmuligheter enn kvalifiserte arbeidstagere. Dette skaper ubalanse i forretningslivet.

Kinesiske selskaper legger stor vekt på lønn, bonuser og annen kompensasjon for å beholde medarbeidere. Undersøkelsen viser imidlertid at tre av de fire viktigste årsakene til at folk ønsker å bli hos en arbeidsgiver handler om lederskap.

Saken fortsetter under annonsen