Jakter kvinnelig styreleder

Publisert: 15. mai 2007 kl 09.33
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, Frode Berge, sier til Aftenposten at de satser på å få inn en kvinnelig styreleder, og at de har flere dyktige kvinner på blokken. Han har ikke uttalt seg om hvilke store, statlige selskaper som er aktuelle, men all den tid styrekabalen er lagt i StatoilHydro og Telenor, og det i Hydro i utgangspunktet ikke er styrevalg i år, gjenstår i praksis Statkraft og DnB NOR blant de tunge, statsdominerte selskapene, konkluderer Aftenposten.

Gunn Wærsted var en opplagt styrelederkandidat i Statkraft, hvor hun satt i styret fra før av. Nå velger hun i stedet å gå ut av styret på grunn av sin nye toppjobb i Nordea. Grete Faremo har vært nevnt som kandidat til styreledervervet i Statkraft, men hun sitter allerede i styret hos kraftkonkurrenten Hydro, og den rød-grønne regjeringen kan av flere grunner ønske at hun blir sittende nettopp her.

Når det gjelder DnB NOR, mener Aftenposten at tidligere bokhandler Anne Carine Tanum er den mest aktuelle kvinnelige kandidaten til styreledervervet. Tanum har sittet i DnB-NOR-styret siden fusjonen i 2003.

Saken fortsetter under annonsen