odd_reidar_huml.jpg

Humlegård: - Vi har sovet i timen

Publisert: 13. august 2013 kl 09.31
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Det skriver vg.no.

For ett år siden la Gjørv-kommisjonen frem sin rapport om norsk politis innsats, der etaten ble sterkt kritisert, blant annet for alt for dårlig struktur, organisering, beredskap og krisehåndtering.

Da Øystein Mæland gikk av tiltrådte Humlegård - fire dager etter at rapporten kom ut.

- Det er vanskelig for meg, etter ett år som politidirektør, å akseptere at vi selv ikke evnet å ta tak i alle problemene på et tidligere tidspunkt. Vi så ikke forbedringene som vi kunne gjøre i dag, for å bli bedre i morgen, sier Humlegård til vg.no.

Ifølge Humlegård har politiet sviktet fordi politiledelsen ikke har ikke brukt sine fullmakter som arbeidsgiver til å styre tjenesten, og fordi politiet ikke har hatt god nok kompetanse til å bygge en organisasjon for fremtidens kriminalitetsbilde.

- Vi har rett og slett ikke hatt god nok evne til å se forbedringsområder og utvikle virksomheten, og jeg har fortsatt ikke funnet et optimalt politidistrikt. Det er for store variasjoner i utnyttelse av årsverk og vi har ikke klart å lære nok av hverandre, sier han til avisen.

En av løsningene til forbedringer skal være å etablere en ny ledergruppe som består av fem avdelingsledere som får ansvaret for virksomhetsstyring og faglig ledelse av politiet, skriver vg.no.

Saken fortsetter under annonsen