Heyerdal slakter Hydro-ledelsen

Publisert: 21. juni 2007 kl 09.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

- Med Eivind Reiten og Jan Reinås på toppen blir det bare fokus på aksjonærverdier. Hvis eierne, det vil si staten, hadde valgt Rune Bjerke og Finn Jebsen ville de fått et helt annet selskap.

Dette sa Jens P. Heyerdahl på et seminar i regi av forskningsstiftelsen Fafo, melder E24. Han siktet til at Hydros toppsjef Eivind Reiten har solgt unna store deler av virksomheten de siste årene.

Orklas gamle toppsjef mener at staten har lagt for liten vekt på målsetningen bak eierskapet:

- Målsetningen er ekstremt viktig, og vil påvirke den daglige driften hele veien. Industriell styrke og aksjonærverdier er helt forskjellig, og krever helt ulike beslutninger, sa han.

Han mente også at norske myndigheter eller fagforeninger ikke har forstått den nordiske modellen.

- De skryter av modellen. Men bedriftsdemokratiet, som er et viktig konkurransefortrinn for norske bedrifter, undermineres. Bedriftsforsamlinger legges ned, uten at fagforeningene løfter en finger.

Samtidig har hans tilhengere vist til at avkastningen på Hydro-aksjen har vært formidable 460 prosent under hans ledelse.

Saken fortsetter under annonsen

De fleste andre store oljeselskaper har en avkastningen på mellom 100 og 200 prosent i denne perioden, melder nettstedet.