erna_solberg___.jpg
Erna Solberg er provosert av statsministerens advarsel mot Høyre og Frp.

Fokuserer på brutte løfter

Publisert: 27. juni 2013 kl 10.03
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

– Jeg registrerer at de rødgrønne er i panikkfasen. Det er symptomatisk at de bruker så mye tid på å svartmale. Jeg tror folk heller vil høre hva det er de rødgrønne skal få til på 12 år, som de ikke har klart på åtte år, sier Solberg til Dagbladet.

I samme avis advarte statsminister Jens Stoltenberg onsdag mot Høyre og FrP. Han frykter en tøffere hverdag for dem med kroniske sykdommer, karakterer i barneskolen, uansvarlig pengebruk, industridød, arbeidsledighet og mindre penger til offentlige sykehus og skole på grunn av skattelettelser til de rike.

Solberg provoseres av Stoltenbergs utspill:

– Jeg blir provosert når han sier at hverdagen blir verre for de kronisk syke. Under de rødgrønne har det vært nedgang i antall personer som får behandling. Vi har jobbet i flere år med å bedre rehabiliteringen, noe som er kjempeviktig for denne gruppa. Vi har øremerket penger, vi ønsker et fritt behandlingsvalg, og mener at den neste store helsereformen må komme her. Stoltenberg har ikke peiling på hva vi driver med. Hvis det er ett parti som bryr seg om de kronisk syke, de med ME, de med udiagnostiserte sykdommer, så er de oss. Vi har også lagt inn én milliard kroner mer på skole i vårt budsjett, og mener det er rom for mer effektiv drift. Stoltenberg er totalt "out of touch" med hva andre partier driver med, og bør ikke bare stole på briefing-notatene fra rådgiverne sine, sier Solberg til Dagbladet.

Saken fortsetter under annonsen