Dynamitt-duo for fred

Publisert: 20. juni 2007 kl 10.12
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Ole Kopereitan, veteran i Nei til Atomvåpen, vil samarbeide med Aril Edvardsen i Sarons Dal on å skape en ny fredsallianse. I går møttes veteranaksjonisten og veteranevangelisten, melder Vårt Land.

Medlemstallet i Kopereitans organisasjon har sunket en tiendedel siden den kalde krigen toppet seg. I dag har Kopereitan - et trofast innslag på Karl Johan med sin kampanjetralle med pins - rundt 15 000 medlemmer.

- Vi er en sekulær organisasjon, som er flink med teknologiske beregninger og tallstørrelser. Men det viser seg at dette ikke når inn i hjertene til folk. Aril har gjennom 50 år vist at han kan nå til hjertene, sier Kopereitan til avisen, og håper å få råd og inspirasjon slik at hans organisasjon kan nå ut til flere. Hovedfokuset hans nå er politikerne.

Veteranaksjonisten ønsker å rette opp hva han ser som et demokratis misforhold, der politikerne legger større vekt på allianseforpliktelsene til Nato enn å lytte til befolkningen, der 90 prosent skal være i mot atomvåpen, forteller han.

- Jeg vil sammenligne dette samarbeidet med en potet. Nå er knollen satt i jorden. Så får vi se om noen uker hvordan avlingen blir.

Lederen av Bike for Peace, Tore Nærland, ønsker å nominere både Edvardsen og Koperetian til Nobels Fredspris.

- Jeg er lang fra ferdig ennå. Derfor ønsker jeg ikke noen fredspris, sier Koperetian til Vårt Land.

Saken fortsetter under annonsen