sliten_mann_dep.jpg

Dette påvirker effektiviteten din

Publisert: 26. oktober 2010 kl 09.16
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Det er alltid mulig å styrke en rekke faktorer som påvirker den personlige effektiviteten, hevder Pablo Maella fra IESE i artikkelen «The Variables and Conduct of Personal Efficiency». Effektivitet på arbeidsplassen handler mer om den enkeltes evner og arbeidsetikk enn om ledelsen og selskapet han eller hun jobber for, mener Maella.

Ifølge Maella er dette de seks viktigste faktorene som påvirker personlig effektivitet:

* ansvarstaking

* kunnskap

* egenmotivasjon

* selvledelse

* flaks

* forenkling

Saken fortsetter under annonsen

Fem av faktorene kan man påvirke, mens det kan være vanskelig å få gjort noe med den ene av dem - flaksen. Flaks er imidlertid en faktor som spiller inn, og er man heldig kan man oppnå gode resultater til tross for at man gjør de ”gale” tingene. Flaks har imidlertid sine begrensninger, og det kan være smartere å konsentrere seg om de faktorene man faktisk kan gjøre noe med.

Når det gjelder det å ta ansvar, så krever dette at du setter og oppfyller relevante, realistiske mål, gjør en iherdig innsats og aktiv. Du kan ikke gi deg ved de første tegnene på motgang.

Skal man jobbe med sin egen motivasjon, handler det om å forsøke å eliminere eller minimere demotiverende faktorer på jobben, men også om å sette utfordrende og krevende mål for deg selv.

Forenkling vil ofte være et spørsmål om å lære seg å prioritere og fokusere på det viktigste.