De fleste ASA-ene er i mål

Publisert: 6. juni 2007 kl 09.56
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
55 prosent av allmennaksjeselskapene (ASA) - det vil si flertallet av de berørte bedriftene - oppfylte per 1. juni det lovpålagte kvotekravet om 40 prosent kvinner i styrene. Det viser en registrering Center for Corporate Diversity har gjort av styrevalg som er foretatt i løpet av årets fem første måneder.

Totalt sett har andelen kvinner blant de aksjonærvalgte styremedlemmene økt fra 24 prosent til 26,6 prosent fra mars til juni.

Mangler over 400
Allmennaksjeselskapene som ikke er i mål, begynner imidlertid å få dårlig tid. De må innfri kravet om 40 prosent kvinner i styrene i løpet av 2007, og ifølge analysene fra Center for Corporate Diversity mangler de fremdeles over 400 kvinner i styrerommene for å innfri politikernes krav.

Mange selskaper er imidlertid ikke kommet så langt at de har rapportert inn årets styrevalg, og Marit Hoel, leder ved Center for Corporate Diversity, sier i en pressemelding at hun tror at antallet kvinner i styrene vil stige betraktelig etter hvert som en større andel av styrevalgene bli rapportert inn.

Færre kvinneløse
Andelen selskaper som ikke har en eneste kvinne i styret, synker. Mens cirka 190 selskaper var helt uten kvinner i styrene i mars i år, er antallet nå sunket til 134. Det er mindre selskaper innenfor finans og oljesektoren som dominerer listen over selskaper uten kvinner i styrene.

Kravet om 40 prosent kvinner i ASA-styrene trådte i kraft fra 1. januar 2006. Nyregistrerte ASAer har vært nødt til å innfri kravet fra denne datoen, mens de «gamle» ASA-er må ha kvinnene på plass i løpet av 2007.

Saken fortsetter under annonsen