Bloggere i unåde

Publisert: 29. mai 2007 kl 10.23
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Dette fordi de har gått ut med sensitiv eller ødeleggende informasjon om arbeidsgiver, arbeidsplassene eller kolleger, skriver management-issues.com.

Nettstedet viser til en ny britisk undersøkelse fra konsulentselskapet Croner som kan fortelle at fire av ti arbeidstakere som blogger innrømmer at de har publisert nedsettende eller ødeleggende informasjon om livet på arbeidsplassen.

En blogg er en internettside hvor man legger ut personlige kommentarer og refleksjoner, gjerne med lenker til andre internettsider. Gillian Dowling, teknisk konsulent hos Croner, sier til management-issues.com at problemene som nå dukker opp rundt bloggerne ligner de man så da e-post var et nytt fenomen på 90-tallet.

Medarbeidere følte en falsk trygghet i forhold til den uformelle stilen som rådet i denne typen kommunikasjon, og mange mottok uhøflige, sinte eller på andre måter provoserende e-poster som var blitt skrevet og sendt i ren affekt. Nå har imidlertid de fleste lagt om stilen. Folk vet at en e-post er like bindende som annen kommunikasjon.

I og med at det nå er blitt så lett å publisere sine tanker og meninger for hele verden på internett, risikerer bloggerne nå det samme som e-post-skriverne gjorde på nittitallet, mener Dowling. De føler en falsk trygghet, og overser at det de skriver kan få alvorlige konsekvenser.

Hvis det som skrives er negativt for arbeidsgiverens omdømme og det er gjort på en så grov måte at det bryter med de reglene som gjelder i arbeidslivet, risikerer bloggeren ifølge Dowling å få sparken. Bloggen kan senere også brukes som bevis mot arbeidstageren, for eksempel når det gjelder diskriminering og mobbing.

Konsulenten anbefaler bedrifter å innlemme blogging i sin internett- og kommunikasjonspolicy.

Saken fortsetter under annonsen