138259089_lokke.jpg

Ble europamester i talekunst

Publisert: 27. juni 2007 kl 10.26
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Hanne Sofie Løkkevik ble i helgen kåret til Europas beste taler - i Junior Chamber International (JCI)sin talekonkurranse European Speaking Championship.

Seieren betyr at hun får delta i verdensmesterskapet i talekonkurranse, på årets verdenskongress i Tyrkia senere i år.

JCI er en verdensomspennende organisasjon for unge ledere og entrepenører. Her skal unge ledere og entreprenører møtes, lære og utvikle seg, og på verdensbasis har de rundt 250 000 medlemmer.

Talens tema var JCI sitt nye slogan «Be Better». De tre finalistene hadde veldig forskjellige taler, men Løkkevik vant med "sitt naturlige vesen og en innholdsrik tale med masse humor og gode poenger."

- Det er herlig at Norge igjen kunne hente hjem førsteplassen! Det er allerede 14 år siden Norge sist fikk en slik plassering i denne konkurransen, da Marianne Nordlie vant, sier Cecilie Bartnes, nasjonalpresident i JCI Norway.

Teamleder i UDI
Løkkevik er Cand. Polit. med hovedfag i statsvitenskap. Hun er teamleder i Utlendingsdirektoratet (UDI) og jobber for tiden på den norske ambassaden i Bankok.

Hun sitter i styret i JCI som medlemsansvarlig, og er prosjektleder for organisasjonenes mentorporgram som starter opp i august.

Saken fortsetter under annonsen

Med temaet «Er gode ledere verdt å ta av seg hatten for?» talte Løkkevik seg til å vinne den lokale og nasjonale konkurransen, og ble sendt som Norges representant på den Europeiske talekonkurransen i Maastricht.

I juni vant hun talekonkurransen i Maastricht med temaet «Be better,» der 14 europeiske nasjoner deltok.

Hun imponerte såpass at hun umiddelbart ble invitert til den nederlandske nasjonalkongressen for å holde talen sin der senere i høst.

Løkkevik er en av 4 deltakere som skal konkurrere i verdensfinalen i Tyrkia i oktober, og vinneren blir årets taler i JCI.

  • JCI Norway består av kreative, unge ledere og entreprenører mellom 18 og 40 år, hvor de aller fleste yrkesgrupper er representert. Tanken er å utvikle seg, samtidig som de bidrar til sinelokalsamfunn blant annet ved å etablere nye selskaper og sosiale nettverk.