Avgjørende nettverk

Publisert: 26. juni 2007 kl 10.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Mark Hunter, professor i kommunikasjon ved prestisjetunge Insead, har i en årrekke fulgt 30 mellomledere og deres vei opp karrierestigen. De var alle dyktige ledere, med brukte sine nettverk på forskjellige måter, og nettopp dette skulle ifølge Mark Hunter bli avgjørende for om de lyktes eller ikke. Det sier professoren til nyhetsbrevet ledelseidag.dk.

Mens noen ledere instinktivt er flinke nettverkere, synes andre det er bortkastet tid. Forskningen fra Insead viser at noen ledere ikke betrakter nettverking som ordentlig arbeid. De konsentrerer seg heller om det tekniske og det analytiske, og om å få arbeidsoppgaver unnagjort.

Dette kan man imidlertid ikke tillate seg når man beveger seg i de øverste ledersfærene, mener Mark Hunter. Argumentet er at så lenge man har et strategisk ansvar, så er det ikke nok å følge budsjetter og løse oppgaver. Ledere på dette nivået trenger ifølge professoren et kontaktnett som kan bidra med støtte, tilbakemeldinger, innsikt og informasjon.

Når det gjelder nettverk, så må man imidlertid huske at dette dreier seg om toveis kommunikasjon. Mark Hunter sier til ledelseidag.dk at de beste nettverkerne er de som bruker enhver anledning til å gi og ta fra nettverket. Selv om de selv ikke har desperat behov for hjelp eller kontakt.

- Et nettverk lever bare hvis det blir brukt, og den første enkle gesten kan for eksempel være å sette to mennesker sammen som man vet vil få glede av hverandre, sier Hunter til nyhetsbrevet.

Saken fortsetter under annonsen