9 vanlige cv-feil
1. Utseende teller
Et cv med stavefeil, skrevet på billig papir med kaffeflekker gir ikke noe godt førsteinntrykk. Korrekturles alt, og la også noen venner lese gjennom teksten. Stave- og slurvefeil kan sende søknaden og cv-et ditt til søppeldunken fortere enn du aner.
2. Ikke lyv
Selv om det er fristende å skjule arbeidsløshet, raske jobbytter eller andre hull i cv-et ditt gjennom å endre dato for ansettelser - la være! Dersom løgnene dine blir oppdaget blir du fort vist døren.
3. Ikke skriv bare om arbeidsoppgavene dine
Ikke bruk opp plassen med lange beskrivelser av plikter og ansvar. Vis i stedet hva din rolle innebar og hvordan du gjennomførte den på den beste måten. Spør deg selv hvilke problemer og utfordringer du møtte og hvordan du håndterte dem. Vær resultatorientert og vis hva bedriften vant på grunn av din innsats.
4. For langt eller for kort
Ofte får man høre at et cv bare skal være én side langt, men det handler først og fremst om å ta med vesentlige erfaringer. Du skal ikke fjerne viktig informasjon om deg selv bare fordi du ikke har mer plass, men du skal heller ikke fylle opp plassen med uvesentligheter.
5. Irrelevant informasjon
Ta ikke med irrelevant informasjon om dine fritidsinteresser dersom de ikke har noe med jobben eller oppgavene å gjøre. Søker du jobb som i en kunsthandel kan det for eksempel være OK å skrive at dine interesser er kunst og portrettmaling.
6. Ditt cv er ikke en selvbiografi
Rekrutterere er først og fremst interesserte i dine nyeste erfaringer. Har du arbeidet i 20 år behøver du ikke ta med alle jobbene du har hatt siden du avsluttet studiene. 10-15 år tilbake i tid er nok.
7. Ikke send ut søknad og cv til alle jobber du ser
Bli ikke desperat og søk alt du ser. Er du ikke det minste kvalifisert for en tjeneste, spar din og bedriftens tid ved å søke på jobber som i hver fall ligger i nærheten av din kompetanse.
8. Bruk nøkkelord
Når du registrerer ditt cv på nettsteder som driver med jobbformidling er det viktig å bruke nøkkelord. Tips for slike nøkkelord kan du finne i stillingsannonser som interesserer deg - bruk de som passer for deg i ditt eget cv, for eksempel prosjektledelse, personalansvar, Java.
9. Kronologisk rekkefølge
Bruk omvendt kronologisk rekkefølge når du skriver ned erfaringer og utdannelse slik at utviklingen din er tydelig. Er du nyutdannet kan du skrive utdannelsen din først.
Kilde: Jobline.se