bente_mikkelsen.jpg

Vi burde vært tydeligere

Publisert: 18. oktober 2011 kl 09.29
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Sjefen for både Ahus og Oslo-sykehuset, Bente Mikkelsen, innrømmer i et intervju at det burde blitt gitt klarere beskjed om at det ville bli behov for nedbemanning. Dette kommer frem i et intervju i Dagens Næringsliv tirsdag.

Ønsker økt dialog

Mikkelsen er øverste sjef i Helse Sør-Øst som eier både Oslo universitetssykehus (Ous) og det nybygde sykehuset i Lørenskog; Ahus.

Mikkelsen ønsker nå bedret dialog: - Det aller viktigste nå, er å bedre dialogen mellom ledere og medarbeidere og å styrke medvirkningen fra de ansatte og deres tillitssvalgte, sier Mikkelsen.

Effektivisering i hurtigtempo

I følge sykehusledelsen med Mikkelsen i spissen er problemet følgende: Det må slankes og effektiviserer i raskt tempo. Budsjettet sprenges med rundt en million kroner hver dag. Samtidg skal 1200 årsverk vekk.

Mikkelsen mener at noe av problemet er at Oslo universitetssykehus(Ous) ikke hadde nedbemanningsplanene klare innen fristen som var 1. oktober 2010, og at det dermed oppsto unødig forvirring.

Saken fortsetter under annonsen

Dette er ikke foretakstillitsvalgt ved Ous, Christian Grimsgaard enig i :

- Dette er velkjent retorikk fra Helse Sør-Øst, sier han, og føyer til

-De har et vesentlig ansvar for å ha presset gjennom dette. Det gjelder alt ved fusjonen. Eier er så opptatt av tempo, at det ikke har vært mulig å gjennomføre endringene på en god måte, avslutter Grimsgaard.