103819_0719b16_.jpg

"The next big thing" kommer ikke

Publisert: 23. mai 2007 kl 10.03
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Nå er det en annerledes form for innovasjon som gjelder, forteller Nicolas Donofrio. Han er toppsjef for innovasjon i IBM og leder for IBMs globale teknologistrategi.

- Man må slutte å lete etter «the next big thing»- for den kommer ikke. Man må se etter «the next 1000 small things» - som så blir «big» sier han til Ukeavisen Ledelse.

- Innovasjon var annerledes i det 20. århundre. Det er ikke lenger lett å finne opp nye og større ting, forklarer han og presiserer:

- I dag handler det mer om nye vrier på prosesser, tjenester, forretningsmodeller og kulturell nytenkning mer enn ren produkt innovasjon. Nå må en tenke flersidig og samarbeidende, og dette vil avgjøre hvem som vinner og hvem som taper.

Donofrio påpeker at dette betyr ikke at det 21. århundre ikke krever innovasjon og oppdagelser - men i dag ser man etter verdier som kommer ut av nyskapningen, mer enn nyvinninger bare for sin egen skyld.

- Folk over hele verden forteller meg de samme tingene - det er innovasjon man leter etter. Og det er dette jeg bruker all min tid og fokus på.

Men det kan også bli for mye endringer - slik at vi ikke kan absorbere dem. Kunsten kan være å finne den lille tingen, som kan utløse en stimulerende og akselererende prosess av nyvinninger, sier han til Ukeavisen Ledelse.

Saken fortsetter under annonsen
Dette er kun et utdrag av artikkelen som var trykket i sin helhet i Ukeavisen Ledelse nummer 19. For å kjøpe denne utgaven, gå til www.buyandread.com