104397_0722b14_.jpg

Tenk utradisjonelt

Publisert: 9. juni 2007 kl 10.01
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Hun er nå tilbake i Norge etter elleve år i lederstillinger her til lands og i utlandet, fram til månedskiftet i Statoils internasjonale avdeling, med base i Stavanger, men med este halve tiden på reisefot.

Industri og business

Før dette hadde hun blant annet arbeidet som advokat i England, og for BP. Hun er både jurist og har en master fra London Business School, og har en omfattende kompetanse på blant annet fl ytende gass, Nord- Afrika og Midt-Østen og Sørøst- Asia, for å nevne noe. Om et par måneder begynner hun i ny stilling som daglig leder i energiselskapet Fred. Olsen Renewables, som har virksomheter i Storbritannia og Irland.

- Det var under et ferieopphold i London jeg bestemte meg for at her vil jeg jobbe. Jeg fi kk et halvårig studieopphold for advokater i London i 1992, og etter en stund fikk jeg jobb i et av de beste advokatkontorene der. Der ble jeg i fire år. Da hadde jeg lyst til å komme over i industrien, og det ble BP, som både kaller seg - og er - et multikulturelt foretak, sier Støvring.

En unik kompetanse

- Det var der jeg ble «ekspert» på Sørøst-Asia. Norgeseksperten der var forøvrig en koreaner. Jeg ble i BP i overkant av seks år, fortsetter hun.

- Med barn reiste du tilbake til Norge - et ikke uvanlig avbrudd i en utenlandsstasjonert kvinnes karriere i følge undersøkelsen - men det skulle ikke vare lenge?

Saken fortsetter under annonsen

- Jeg måtte jobbe internasjonalt. Jeg bodde med min datter i Norge, men hadde henne med i mange sammenhenger i de fem årene jeg arbeidet for Statoil over store deler avverden. Totalt sett har jeg nå gjennom årene i utlandet fått arbeide i hele energikjeden, teknisk, forretningsmessig og internasjonalt. Det har gitt meg en unik kompetanse jeg aldri ville ha kunnet få om jeg bare hadde arbeidet i Norge, påpeker hun.