Mer og mer uforståelig.

Publisert: 15. juni 2007 kl 10.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Stabell har gått igjennom Arbeidstilsynets rapport om arbeidsmiljøet i LO. Arbeidstilsynet mener LO bryter arbeidsmiljøloven har gitt LO pålegg om å rette opp i flere forhold. LO blir blant annet bedt om å ta et tydeligere ansvar for arbeidsmiljøet. Noen fryktkultur fant de imidlertid ikke, slik Fougner-utvalget konkluderte med etter den interne granskningen som kom i kjølvannet av Valla-Yssen-saken. Arbeidstilsynet mener LO ikke er særlig annerledes enn andre arbeidsplasser.

Harald Stabell mener tilsynets rapport styrker Vallas krav om innsyn i de sakkyndiges rapport til Fougner-utvalget. Etter å ha lest rapporten fra Arbeidstilsynet, sammenholdt med at de fleste i Fougner-utvalgets høring ikke hadde kritiske merknader til Valla, mener Stabell at det blir mer og mer uforståelig hva Fougner-utvalget har bygget sin knallharde konklusjon mot den tidligere LO-lederen på.

Harald Stabell sier til VG at Gerd-Liv Valla er meget tilfreds med at de ansatte opplever LO som en god og trygg arbeidsplass, og at det ikke finnes noen fryktkultur i LO.

LO-leder Roar Flåthen avviser overfor VG at man kan lese noe om Valla/Yssen konflikten ut av Arbeidstilsynets rapport. Flåthen sier til Aftenposten at Fougner-utvalget jobbet ut fra en spesiell personalkonflikt, og at rapporten deres må leses ut fra dette. Arbeidstilsynet har undersøkt arbeidsmiljøet generelt i LO.

LO-leder Gerd-Liv Valla gikk av etter påstander om mobbing og trakassering av tidligere internasjonal sekretær i LO, Ingunn Yssen. En intern granskning støttet Yssens fremstilling på en rekke punkter. Valla har i ettertid bedt om innsyn i bakgrunnsdokumenter fra granskningen uten å nå frem. Handel og Kontor, som organiserer de fleste som jobber i LO, har tidligere sagt nei til at Valla og Stabell skal få utlevert dokumentene, men ville gå med på at de skulle få sette seg på et kontor og lese dem. Nå har klubben ifølge Aftenposten snudd, og ønsker ikke lenger at Valla og Stabell skal få innsyn i dokumentene.

Saken fortsetter under annonsen