sz5330b4_as_sma.jpg
Hverken Erna Solberg, Jens Stoltenberg eller Siv Jensen har kongstanken som kunne gjort dem til lederen med stor L, mener ledelsesekspert Steinar Bjartveit.

– Mangler visjoner

Publisert: 29. august 2013 kl 10.13
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

– Ingen av dem har den store visjonære lederen i seg, og de er heller ikke særlig gode på håndtering av enkelte personalsaker, sier psykolog, BI-foreleser og lederutvikler, Steinar Bjartveit til Dagens Næringsliv.

Han uttaler seg til avisen på grunnlag av informasjon gjennom mediene.

Bjartveit synes ikke det er vanskelig å se hvordan de politiske lederne skiller seg fra hverandre, men mener at svakhetene deres stort sett er de samme:

– De mangler alle kongstanken som kunne gjort dem til lederen med stor L. Dessuten er det ingen av dem som noen gang innrømmer feil. I vår tid sees det på som en svært viktig lederegenskap, sier han til avisen.

Førsteamanuensis ved BI, Jan Ketil Arnulf, støtter Bjartveit i at de store visjonene mangler.

– Det er ikke marked for det i vår tid, der verden forøvrig går avsindig dårlig og nordmenn er mest opptatte av å holde balansen så vi ikke faller ut i vi også, sier han.

Arnulf maner Stoltenberg og Solberg er veldig like som ledere.

Saken fortsetter under annonsen

– De er begge akademikere som har vært studentledere, uten noen gang å ha fått en profesjonell lederutdannelse. De er vant til å skape noenlunde ro blant akademiske bråkmakere, og har lært seg at for å få folk med seg skal man forklare hvor man vil og hvorfor. Derfor reiser de rundt og forklarer og forklarer og forklarer om skolepolitikk, skattepenger og samferdsel. Siv jensen er rebellen. Hun er god på å lede FrP, men kunne ikke ledet Ap eller Høyre. Hennes lederjobb er en annen fordi hun leder protestpartiet av de tre. Emosjonelt er hun også annerledes, sier han til Dagens Næringsliv.