Kall meg Ingrid!

Publisert: 29. mai 2008 kl 16.42
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

-Ja, jeg innrømmer gjerne at jeg liker å være kvinne, vise det og kle meg pent. Sånn sett er jeg nok litt jålete men ellers vil jeg ikke si at denne jenta er særlig høy på pæra. Bena mine er, håper jeg, like godt plantet både på gulvet her i Telenor på Fornebu som i mer ulendt terreng i skog og mark, sier hun.

Vi møter henne i resepsjonen hvor hun selv tar imot. Lett trippende oppover trappene finner hun fram til et møterom. Jenta har stor fart i kroppen og er åpenbart vant til varierende terreng.

Fra revisjon til teknologi

Det hersker ingen tvil om at hun både er kvinnelig og kler seg pent, men hun er øyensynlig også i stand til å lede over 900 høyt kvalifiserte og skolerte medarbeidere i divisjonen som har ansvaret for utbygging, leveranse og drift av Telenors fast- og mobilnett i Norge.

Ingrid Lorange har lang erfaring både i lederrollen og i Telenorsystemet. Hun startet hos teknologi- og produksjonsgiganten i 1995, etter en tid som revisor.

- Det kan nok virke som et stort sprang, men etter at jeg var ferdig med økonomistudiet mitt ville jeg gjerne selv se nærmere på hva næringslivet egentlig var. Gjennom jobben i et revisjonsselskap fikk jeg solid innsikt i mange typer bedrifter fra forskjellige bransjer. Jeg kommer jo fra en familie hvor det er mange ingeniører som har jobbet i store norske bedrifter og jeg hadde stort sett bare kjennskap til disse. Men jeg ble jo økonom og følte at jeg ville ha en bredere plattform før jeg valgte min karrierevei, sier hun, og spør plutselig:

- Vet du forresten hva ingeniørers definisjon på en økonom er?

Saken fortsetter under annonsen

- Nei?

- Jo, det er en person som er «Fit for everything, but good for nothing!» Nei, uff da, jeg bare tuller. En økonom er vel som poteten - kan brukes til litt av hvert.

Humør i fokus

- Som du skjønner så er humør en svært viktig egenskap for meg, også i lederrollen. Jeg er overbevist om at vi er nødt til å både ha og ikke minst tillate humør på arbeidsplassen, og i livet ellers også, ellers blir det trist. Selv skiller jeg faktisk på humor og humør. Mange snakker om humor på arbeidsplassen og hvor viktig det er - noe som sikkert også er riktig i mange tilfeller. Jeg som person er ingen vitseforteller, men jeg vil gjerne være en eksponent for godt humør overfor mine omgivelser her i Telenor. Humør er en viktig ingrediens i et godt arbeidsmiljø, og jeg opplever at vi heldigvis har mye av det her i Telenor.

- Galgenhumor da?

- Ja, bevares. Den kan være viktig - til sin tid. Jeg kan forresten fortelle et eksempel på akkurat det. For en tid tilbake besøkte jeg en avdeling som hadde kommet langt på etterskudd i sin produksjon. Da jeg kom fortalte de at de dagen før hadde spist kake og kost seg sammen. Jeg spurte dem hva de hadde feiret. Bak dem lå bunker på bunker med ugjort arbeid, eller såkalt «backlog».

- «Vi feiret at vi aldri har hatt så stor bunke med ugjorte oppgaver og at vi nå skal brette opp armene og stå på til vi får bort denne backloggen slik at vi igjen kan puste ut og ta i mot kundene på best mulig måte. Er ikke det noe å feire?», var svaret jeg fikk. Det hører med til historien at de nådde målet sitt på rekordtid. Den kakebiten var faktisk svært velfortjent, medgir Lorange.

Saken fortsetter under annonsen