Langt til e-himmelen

Publisert: 22. juli 2002 kl 16.00
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Lurer du på hvordan det går med de nye nettkremmerne? Ambisjonene er det i hvert fall ingenting å usette på: Zolver, som er Storebrands satsing på netthandel for næringslivskunder, skal ifølge forretningsplanen kunne løse de fleste problemer en bedrift måtte ha.

Hos ibistic sparer de heller ikke på konfekten: «Vi arbeider for å forbedre handel mellom bedrifter og dermed skape betydelige og varige verdier for alle involverte parter. Ibistic har en klar målsetning om å bli Europas ledende aktør innen elektronisk handel i business-to-business segmentet», heter det på hjemmesiden.

Hos itrade, som satser på oss vanlige forbrukere, såkalt B2C, er ambisjonene enda et hakk nærmere himmelen: «Vi gir deg muligheter du ikke finner andre steder, og frihet til det lille ekstra i livet. Med et slagkraftig konsept skal vi bli en verdensaktør innenfor internetthandel», skriver selskapet på hjemmesiden. Men da Økonomisk Rapport vil spørre hvor langt det er igjen til himmelen, er det ingen som tar telefonen. Ikke har de noen e-postadresse heller. Hos Zolver er det ingen som kan uttale seg, og ikke finnes det informasjon på nettet heller.

Først hos ibistic får vi administrerende direktør Robert Gjetsund på tråden. Men konkrete tall vil heller ikke han ut med.

- Foreløpig er det forsvinnende få bedrifter som kan sende eller motta en elektronisk faktura. Grunnen er to hovedbarrierer som hindrer e-handel: For det første er innholdet og funksjonaliteten på de fleste e-handelsløsninger for dårlig.

Saken fortsetter under annonsen