Kvinner vinner

Publisert: 19. januar 2005 kl 09.00
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

- Sms er en praktisk og kjapp måte å vise at man bryr seg på, mener forsker Berit Skog.

Sju av ti norske kvinner sender tekstmelding minst én gang om dagen, viser en ny undersøkelse utført for mobiloperatøren NetCom. Til sammenligning sender seks av ti menn sms daglig, melder Pressekontoret.

Tallene understøttes av mobilselskapets egen statistikk. Den viser at kvinner sender langt flere tekstmeldinger enn menn, og at denne trenden går igjen i alle aldersgrupper. - Vi ser også at det er flere kvinner enn menn som velger sms-produktet SMSmania, sier markedssjef i NetCom, Lars Terje Pedersen. SMSmania gir kunden mulighet til å sende et nærmest ubegrenset antall tekstmeldinger for en fast pris i måneden. Så langt er seks av ti brukere kvinner.

Imidlertid nærmer unge menn seg unge kvinner i sms-bruk. Mens kvinner i alderen 45 år og opp sender nesten dobbelt så mange tekstmeldinger som jevnaldrende menn, er differansen på bare 30 prosent for mobilbrukere fra 29 år og nedover.

Førsteamanuensis Berit Skog ved NTNU har fulgt sms-bruken blant unge og kvinner i flere år, og er ikke overrasket over funnene i undersøkelsen.

Skogs egen undersøkelse fra høsten 2004 viser at nordmenn først og fremst bruker sms for å gi beskjeder og lage avtaler. Deretter kommer diskusjoner, bildesending og flørting.

- Kvinner er ivrige mobilbrukere, fordi mobilen er et godt verktøy for å ivareta og vedlikeholde det sosiale nettverket. Og i tillegg til å lage avtaler og sende beskjeder, kan man være kreativ via sms, for eksempel ved å bruke sms-språk eller dialekt. Dette appellerer særlig til kvinner, forteller Skog.

Saken fortsetter under annonsen