Kvinner tjener mest

Publisert: 25. juni 2002 kl 11.01
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Alle tror menn med stripete dresser er kongene av aksjemarkedene, men en ny undersøkelse stiller et kraftig spørsmålstegn ved denne oppfatningen. Kanskje er det en fordom? For det britiske firmaet Digitallooks gjennomgang av 80 000 online-porteføljer viser at kvinnenes investeringer har havnet på plussiden de siste tolv månedene, mens mennene på sin side har gått helt på trynet. De kan bare skilte med minus 26 prosent til sammen!!

Tilfeldig? spør nå de fleste menn, men kanskje er det helt sikkert: For en undersøkelse (University of California/»Boys will be Boys) som sammenlignet mannlige og kvinnelige sparere i perioden 1991-97, fant at hunkjønnenes porteføljer økte med 1,4 prosent mer per år enn ditto for menn. Og enda verre: Enslige kvinner oppnådde årlig 2,3 prosent høyere avkastning enn enslige menn.

Forklaring: Overhandling. Menn handler 45 prosent mer enn kvinner, og enslige menn 67 prosent mer enn enslige kvinner. Med andre ord: Menn har større problemer med å knytte seg fast til noe(n), nå er det bevist.

Fire lærdommer: For det første koster hyperaktiv handel mye i kurtasjeavgifter. For det andre er det alltid lurt å gjøre grundig forarbeid. For det tredje må menn tone ned sitt overmot. For det fjerde bør menn lete etter mer «kvinnelige aksjer».

Saken fortsetter under annonsen