Kvinner søker spenning

Publisert: 2. mars 2006 kl 23.31
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Av alle, har Disney-konsernet undersøkt hva slags menn kvinner i ulike land forelsker seg i. De slipper undersøkelsen sammen med lanseringen av den klassiske kjærlighetshistorien om Lady & Landstrykeren på DVD. Akkurat som Lady og Landstrykeren forelsker seg i hverandre - til tross for helt ulik sosial bakgrunn - ser det ut til at motsetninger også tiltrekker norske kvinner.

Selv om mange vil hevde at like barn leker best, viser Disneys ferske undersøkelse at motsetninger tiltrekker norske kvinner mer enn likhet. Den samme undersøkelsen har blitt gjennomført i Sverige og Finland. Undersøkelsen har blant annet kartlagt nordiske kvinners erfaringer med litt «farlige» eller «forbudte» menn, og deres holdninger til forholdet mellom mann og kvinne.

SVENSKE KVINNER
Saken fortsetter under annonsen


Svenske damer er mindre risikosøkende enn norske. De foretrekker «ufarlige» menn som er mer like dem selv (78 prosent). Det samme gjelder også for mer enn halvparten av de finske kvinnene (66 prosent), mens bare 33 prosent av norske kvinnene mener det samme. Så mange som syv av ti norske kvinner sier at de en eller flere ganger har forelsket seg i «feil» type mann.

Selv om uttrykket motsetninger tiltrekker i størst grad gjelder norske kvinner, er de nordiske kvinnene i undersøkelsen mer samstemte når det gjelder hvilke egenskaper som tiltrekker mest blant de litt farligere mennene. Spesielt er de nordiske kvinnene i undersøkelsen enige om at spenning og eventyrlyst er utslagsgivende for valget av «feil» mann.
Saken fortsetter under annonsen

SOSIAL BAKGRUNN

75 prosent av de norske kvinnene mener at et forhold kan fungere på tvers av sosiale skillelinjer. Blant norske kvinner under 30 år, er tallet på hele 85 prosent. Det samme gjelder for svenske kvinner, hvor 86 prosent av de spurte mener at sosial bakgrunn ikke har noen betydning for parforholdet.