Kurs-Danmark er dejlig

Publisert: 1. juli 2003 kl 12.43
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Danmark er dejlig også for nordmenn på firmakonferanser. Som de gode kremmere de er, har danskenes turistkontor i Norge fått kartlagt hvordan agenter og beslutningstakere i norske virksomheter orienterer seg når de skal tilrettelegge et møte eller en konferanse. 300 representative bedrifter i Sør-Norge og 120 møtearrangører og beslutningstakere er intervjuet.

Det viser seg at 13 prosent av bedriftene plasserte minst ett møte i Danmark i 2002. To og tre møter var mest vanlig. 16 prosent vil til Danmark i 2003. For de profesjonelle møtearrangørene var Danmark enda mer forlokkende. 39 prosent av dem la minst ett arrangement der i fjor, og 75 prosent mener at Danmark passer godt for norske møter og konferanser. Reisetid, pris og møtefasiliteter er i nevnte rekkefølge de viktigste faktorene ved valg av destinasjon. Danmark og Norge oppleves som likeverdige når det gjelder møtefasilitetene. Danmarks fordeler er gjestfrihet, god mat, pris og en folkelig kultur nordmenn liker.

Men hvis vi synes danskene er dejlige, er det også mange som lar seg lokke til söta bror. Sverige er nesten like stor arrangør for norske møter som det Danmark er. Forskjellen på oppslutningen hos de to landene er innenfor en statistisk feilmargin, så det kan hende vi vurderer Sverige som like dejlig som Danmark i denne sammenheng.

Til tross for lokkende naboland, viser grafen at norske destinasjoner har et godt grep om markedet, men det går frem av undersøkelsen at oppslutningen om Danmark kan bli større i årene som kommer.

Saken fortsetter under annonsen