Kreativ konkurs

Publisert: 2. juli 2002 kl 10.50
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Kreativitet viste seg ikke å bli en lønnsom forretningsidé likevel. Eldri Dahlen og Vibeke Jensen startet tidligere i år opp et annerledes treningsstudio, Kreativitetshuset Konkret på Grünerløkka i Oslo. Etter knapt et halvt år er treningsstudioet for kreative sjeler konkurs.

Huset skulle, ifølge planen, bli møteplass for travle og kreative urbane sjeler med liten plass til egne aktivitetsrom hjemme i sine egne leiligheter. Det 500 kvadratmeter store lokalet rommet sløydbenk, tegnebord, dreieskiver for keramikk, datamaskiner og designprogrammer. Og konseptet skulle realiseres flere steder i Norge og over hele Skandinavia. For å få hjulene til å gå rundt, trengte gründerne mellom 200 og 400 betalende medlemmer før sommerferien. Bare 80 meldte sin interesse.

- Vi hadde trodd at vi skulle få inn penger fra investorer, men slik gikk det dessverre ikke og nå har vi ikke kapital for videre drift, sier Eldri Dahlen på vei til skifteretten. - Fornøyde medlemmer er ikke nok. Heller ikke stat eller kommune hadde stor nok tro på at folk har behov for å være kreative. Kvinnene satset flere hundre tusen kroner hver i oppsparte og lånte penger.

Saken fortsetter under annonsen