Konkurskarantene er ingen hindring

Publisert: 17. september 2002 kl 14.30
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Så har vi fått det endelige bevis for at ikke alle følger pålegg om konkurskarantene. En slik karantene innebærer at vedkommende ikke skal drive forretningsmessig virksomhet på grunn av tidligere økonomisk kriminelle handlinger.

Konkursrytteren Ole Bjørn Finckenhagen (bildet) har ikke bare drevet kafévirksomhet mens han ikke skulle det, han har også tjent rundt en million kroner på en kafé midt i Oslo sentrum. Nemlig Lunchbox i Storgata 51, som han verken har skattet av, eller betalt arbeidsgiveravgift eller andre avgifter for.

Som om ikke det var nok, har han ansatt to personer som går på trygd, og som dermed jobber svart. Lettvinte penger for noen hver. Bortsett fra for staten.

Ole Bjørn Finckenhagen er kjent som mannen som drev en serie av byens homserestauranter konkurs. Han er nå under politietterforskning i forbindelse med konkursen av restauranthuset Enka, restauranten som ble kjent for dop, sex og misbruk av mindreårige og der tidligere stortingsrepresentant Jan Simonsen var hedersgjest.

Økonomisk Rapport skrev tidligere i år om konkursrytteren som alltid går fri. Vi har nå fått tilgang på kassarullene fra driften av Lunchbox, som riktignok viser en regnemåte som ikke hadde holdt mål til en eksamen, men som ellers sier sitt om at virksomheten hele tiden har pågått som normalt. Slå den.

Saken fortsetter under annonsen