Konkurs - som forventet

Publisert: 17. september 2002 kl 14.34
Oppdatert: 15. september 2015 kl 10.50

En konkurs kommer ikke alltid like uventet.

I forrige uke var turen kommet til Det Norske Forbrukerfellesskapet (DNF) AS, et selskap som ble stiftet i 1997 for å samle norske forbrukere for å få lavere priser på strøm, telefoni, forsikring og lån. Strålende idé, ingen tvil om det.

Selskapet klarte å hanke inn flere tusen nordmenn som medlemmer.

Forretningsmannen Atle Bård Berger er styreformann og daglig leder. Han fikk i oppstarten med seg konkursgjenganger og tidligere partner Harald Mjelde. Mjelde satt den gang i konkurskarantene, og kunne ikke gå inn i formelle posisjoner.

Det Norske Forbrukerfellesskapet AS fikk en skjev start, og pådro seg et stort antall betalingsanmerkninger. Det var kemneren som til slutt satte foten ned.

Før konkursen var et faktum var imidlertid alle aktiva, i all vesentlighet forbrukerklubbens medlemmer, overført til et nytt selskap, Forbrukerfellesskapet AS (som har tatt hus i et sovende aksjeselskap, og foretatt navneskifte).

Berger har selv beregnet verdien av medlemsmassen som ble overfør fra DNF til Forbrukerfellesskapet AS helt opp mot 22 mill. kroner.

Saken fortsetter under annonsen

(Nye) Forbrukerfellesskapet AS opererer nå som franchisetaker for nettverksselskapet Global Consumer Group (GCG), der Mjelde er bakmann og medeier. Mjelde tilbringer ellers dagene i Borgarting Lagmannsrett, tiltalt for grovt underslag. Den sakken avsluttes 27. september.