Kongen på topp

Publisert: 21. mai 2003 kl 12.36
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Postkortene med stedsmotiver har alltid solgt bra på de forskjellige turistattraksjonene. Men det er ikke de som selger best når man ser på hele landet som et marked. I kongeriket Norge er bestselgeren postkortet med motiv av skogens konge, som med litt spørrende blikk og med hodet litt på skrå, titter på skiltet som advarer mot at han selv når som helst kan komme til å stige ut i trafikken. Kortet som ligger på andreplass er et motiv av en typisk "Norwegian Fjord". Kanskje ikke overraskende. På tredjeplass er det et mer spesielt kort. En budeie som rir på en gris. Man kan selvfølgelig spørre seg om akkurat dette kortet er et typisk norsk motiv?

- Det blir solgt i overkant av 35.000 kort av bestselgeren i løpet av året, men dette varierer naturligvis noe fra år til år. Kortet med elgmotiv har lenge ligget på toppen, forteller Christin Fiskvik som er produkt og logistikksjef i kortleverandøren Pictura.

Typisk for de mest populære kortene er at de er nøytrale.

- Det at de er nøytrale og generelle er nok også en av grunnene til at de selger så bra. Kortene er typisk norske, de er stedsuavhengige, og du kan dermed kjøpe dem uansett hvor du er, sier Fiskvik.

Bildet av elgen er tatt av fotograf Hans Hvide Bang i Samfoto.

Saken fortsetter under annonsen