Kluss for RIMIs planer om bank

Publisert: 17. september 2002 kl 14.29
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det blir ikke noe av planene om egen bank- og forsikringsvirksomhet i RIMI-butikkene med det første. - De er utsatt, og for øvrig har jeg ingen kommentar, var den korte meddelelsen Økonomisk Rapport fikk fra informasjonsdirektør

Christian Sullein i Hakon Gruppen da vi spurte om den planlagte bankvirksomheten snart ble noe av.

Det er nå to år siden de nederlandske eierne Ahold (50 %) annonserte at RIMI-kunder for fremtiden skal slippe å gå i banken for å ordne sine finansielle anliggender. - Grunntanken vår er å gjøre hverdagen lettere for folk, derfor satser vi på å tilby både bank-og forsikringstjenester i butikken, sa informasjonsdirektør Jan Hol i Ahold til Økonomisk Rapport.

Basis for bankplanene var seks millioner kunder med Dominokort, Statoil-kort og ICA Bonuskort. Gjennom et avansert kassasystem skulle kundene gjøre alt fra å spare, betale regninger, tilbys forsikringsordninger og ta ut kontanter.

- Vi regner med å levere konsesjonssøknaden med det første, sa daværende informasjonssjef Bjørn Richard Johansen i Hakon Gruppen. Søknaden skulle sendes enten til norske eller svenske myndigheter.

- Vi hadde et møte med dem, men det kom aldri noen søknad, sier spesialrådgiver Ole Jørgen Karlsen i Kredittilsynet.

Vel-vel, sier vi. Så var det kanskje ikke så enkelt å åpne bank i kassen på RIMI.

Saken fortsetter under annonsen