Kjapt Opticomshow

Publisert: 14. juni 2002 kl 13.42
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

«Dette skal vi få fort unna», sier styreformann Thomas Fussell (bildet øverst) i børsnoterte Opticom ASA, på vei ned mot talerstolen i Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo.

Klokken tikker mot 16.30, og generalforsamling i Opticom ASA, selskapets øverste organ. Seansen er beregnet å vare i maksimalt 30 minutter.

For allerede kl. 17.00 har Opticom invitert til en analytiker og pressekonferanse som nok en gang skal fortelle om Opticoms vidunderlige fremtid og fortjenestepotensial.

Før Fussell ønsker velkommen, beordrer han Opticom-gründer Hans Gude Gudesen (bilde nederst) til å flytte fra første benkerad, og ta plass på podiet. «Sett deg der, i skuddlinjen».

Så kl. 16.31, et minutt etter skjema, starter styreformann Thomas Fussell. «Velkommen. Mitt navn er Thomas Fussell.».

Han ber aksjonærene bære over med å gjennomføre det hele på engelsk, unnskylder seg for at han ennå ikke har lært seg norsk. Han har hatt det så travelt, må vite.

Fussell girer opp, for å ta igjen det tapte minuttet. Det går kjapt i svingene, og Fussell kjører gjennom agendaen punkt for punkt. Kl. 16.33 er han kommet til punkt tre i innkallingen, godkjenning av årsregnskap og styrets årsberetning for 2001. For ordens skyld inviterer Thomas Fussell aksjonærene til å stille spørsmål.

Saken fortsetter under annonsen

Stille fra salen. «Styret foreslår at regnskap og årsberetning for 2001 godkjennes i sin helhet. Robert Keith der, vil støtte forslaget». Keith, lydig som han er, rekker opp hånden sin for å støtte forslag. Og Fussell konstaterer at forslaget er enstemmig vedtatt.

Styreformann Fussell kjører på, drysser nye opsjoner over både nøkkelpersonell og styremedlemmer i selskapet. Som en avveksling lar han et annet styremedlem, amerikaneren Ralph Carballal støtte styrets forslag denne gang. Carballal rekker ikke opp hånda, stirrer bare stivt fremfor seg. Forslaget er enstemmig vedtatt. Og så videre.

På slaget 16.42 er Thomas Fussell i mål, med åtte ordinære poster på agendaen på 11 minutter.

«Så vil jeg takke alle for fremmøtet», avslutter Fussell .