Kirkelig jakt

Publisert: 7. mars 2006 kl 21.02
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
- Etterspørselen er jevnt over bra, og noen av jakt- og fiskerettighetene er veldig ettertraktet. Det sier skogkonsulent Fredrik Lindemann i Norskog, som administrerer utleievirksomheten.

Det skulle da også bare mangle. For laksefisket dreier seg om fiskerettigheter i mange av Norges beste lakseelver. Namsen, Orkla, Gaula, Etneelva og Drammenselva er blant de lakseelvene der kirken har rettigheter. Jaktterreng i kirkens eie finnes landet rundt, med hovedvekt på Oppland og Hedmark.

Det koster alt fra 2000 kroner til 30.000 kroner å leie hytte på åremål. Jaktterrengene varierer fra 50 dekar til 30.000 dekar. Lindemann presiserer at hyttene ofte er enkle, ikke akkurat Hafjell-standard. Til gjengjeld er de billige.
Saken fortsetter under annonsen


Laksen og viltets fremtid som styres av kirken er imidlertid høyst usikker. Når politikerne eventuelt beslutter å dele stat og kirke, må de også ta stilling til hvem som er rettmessig eier av jakt- og fisketerrengene. I fjor ga utleiehyttene inntekter på rundt fire millioner kroner.