Kåre Valebrokks tilbaketog

Publisert: 24. juli 2002 kl 10.32
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Kanalledelsen i TV 2 har besluttet å legge om sendeskjemaet for Nyhetstimen fra 18.30 til 19.30 igjen. TV 2-sjef Kåre Valebrokks (bildet) satsing på Nyhetstimen har ikke gått etter planen. Ledelsen mener at nyhetstimen ikke fungerer optimalt, og vil endre på skjemaet for at sendingen skal fremstå som en mer sammenhengende nyhetstime. Beslutningen skulle vært tatt for en tid tilbake, men er utsatt til denne uka. Informasjonssjef Rune Indrøy i TV 2 vil ikke røpe de ulike alternativene som ledelsen grubler over, men sier at det finnes tre-fire alternativer.

Ifølge byrået Mediacom har Valebrokks yndlinger, Nyhetstimen og Tabloid, redusert kanalens inntektsmuligheter med 50 millioner kroner. Valebrokk satser i dag mellom 12 og 15 millioner kroner årlig på Nyhetstimen.

Det er ikke første gang Nyhetstimen er forandret. Først måtte sendingen legges om på grunn av ulovlige reklamepauser, og i januar i år ble det rokert om i programskjemaet slik at økonominyhetene havnet etter sporten.

Indrøy sier at kanalledelsen i løpet av uka tar den endelige beslutningen om hvordan timen skal sys sammen. Han bekrefter at det internt har pågått debatter om hvor mye reklame man kan ha innenfor en time, og sier at det kan bli mindre reklame i det nye sendeskjemaet som trolig trer i kraft fra slutten av august.

Det manglet ikke på advarsler da Kåre Valebrokk la om nyhetstimen - ikke minst fra mannen han presset ut av TV2, viseadm. direktør Finn H. Andreassen.

Saken fortsetter under annonsen