Kampen om vindmøller

Publisert: 3. mars 2005 kl 10.28
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Moralen i den verdensberømte romanen Don Quijote er at det ikke er særlig smart å kjempe mot vindmøller. Den anbefalingen følger ikke Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL). De mener det er svært uheldig at omfattende planer om vindmølleutbygging har stoppet arbeidet med å utvikle Atlanterhavsveien som nasjonal turistvei.

- Dette er en veistrekning av stor nasjonal verdi, som bør høre naturlig med blant våre nasjonale turistveier. Skrinleggingen av arbeidet med Atlanterhavsveien viser at det raskt må avklares hvordan hensynet til reiseliv og turisme skal ivaretas i vurderingen av vindkraftprosjekter, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Charlotte Solheim i RBL til NTB.

I tillegg til at arbeidet med Atlanterhavsveien er stoppet, kan hele sju andre av de 18 turistveistrekningene som er under utvikling, bli berørt av planlagt vindkraftutbygging. Turistveiprosjektet drives i regi av Statens Vegvesen. RBL er med og utvikler turistveiene.

- Det foreligger svært omfattende planer om vindmølleanlegg langs hele norskekysten. Vindmølleparker med møller med en høyde over 200 meter vil være dominerende for kystlandskapet, sier Solheim.

Hun tar opp kampen der Don Quijote slapp.

Saken fortsetter under annonsen