Jobbing uten mobbing

Publisert: 7. mars 2006 kl 20.59
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36
Til en hver tid opplever én av tjue yrkesaktive at de er et offer for mobbing fra sjefen eller kollegaer. Det kan være indirekte langvarig trakassering, som ved tilbakeholdelse av informasjon og baksnakking, eller direkte i form av lovstridige degraderinger, fleip og trusler. Skadevirkningene er store - både for enkeltmenneskene som rammes, arbeidsplassen og samfunnet.

Med grunnlag i intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv, har partene i arbeidslivet utarbeidet en plan for å forebygge og håndtere mobbing på arbeidsplassen.

- Mobbing kan ramme alle og berører daglig arbeidsmiljøet og livene til rundt hundre tusen arbeidstakere. Konflikter i en mild form på arbeidsplassen er naturlig, men når disse ikke tas tak i, og ender i langvarig mobbing, er konsekvensene alvorlige og kostbare, sier Anne Gjertrud Fugletveit som er prosjektleder for Jobbing uten mobbing.
Saken fortsetter under annonsen


Målet med nettstedet er å bevisstgjøre og ansvarliggjøre aktørene i arbeidslivet ved å hjelpe arbeidsgiver, tillitsvalgte og ofrene til å forebygge og håndtere mobbing og trakassering. - Det handler om å synliggjøre problemet. Mobbing er ofte en prosess som starter i det små og som gradvis utvikler seg til noe som kan ødelegge både mennesker og arbeidsplassen. Ledere og kollegaer som kjenner tegnene til mobbing kan forebygge og stanse prosessen, sier Fugletveit.