138421343_dame_.jpg

Smittende energi

Publisert: 30. september 2009 kl 18.59
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07
Noen utstråler en så sterk positiv energi at de gir til et rom så snart de passerer dørstokken. Når de sier noe, føles det godt å ta imot budskapet. Energien deres fungerer rett og slett som en magnet på andre mennesker.

Denne formen for energi er en neglisjert dimensjon ved lederskap, mener blogger Rosabeth Moss Kanter hos Harvard Business Publising. Hun viser imidlertid til at denne formen for kraft er tilgjengelig for alle, i enhver situasjon.
Saken fortsetter under annonsen

Kanter skriver at følgende karakteriserer mennesker med sterk, positiv energi:

  • De har et urokkelig fokus på de lyse sidene i livet.

  • De gjør negativt om til positivt.
Saken fortsetter under annonsen
«Tenk positivt» kan høers ut som en klisjé, men mennesker med positiv energi, er ikke dumme, mener Kanter. Bloggeren viser til at studier har vist at optimister er mer tilbøyelige til å lytte til negativ informasjon enn pessimister, all den tid de tenker at de kan gjøre noe med det som er negativt. De positive kan også miste motet av og til, men de ser aldri seg selv som ofre.

  • Rask responstid.
Folk med mye og positiv energi lister ikke opp alle mulige grunner til at ting ikke kan gjennomføres. De gjør ting, og de er raske til å svare på e-post og telefoner, selv om svaret kan være at de ikke kan gi tilbakemelding akkurat nå. Dét hjelper dem med å få mer gjort. Fordi de gir rask respons, får de henvendelser fra andre som søker informasjon eller kontakter. Underveis i disse prosessene får de energiske enda mer informasjon, og et større personlig nettverk, hvilket gjør det lettere for dem å lykkes med ting.