138371553_mikke.jpg

Skulle ansettes av undersåttene

Publisert: 29. januar 2009 kl 09.38
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Mikkelsen ville bli sjef i Oslo Universitetssykehus, og søkte på jobben. Fra før er hun administrerende direktør for Helse Sør-Øst.

Det geniale med opplegget er følgende:

1. I egenskap av sjef for Oslo Universitetssykehus var hun sentral i å opprette styret i Oslo Universitetssykehus. Dette styret skal ansette den toppsjefsstillingen hun søkte.

2. Hvis hun ikke fikk jobben, ville hun fortsette som leder for eierselskapet, og dermed også som sjef for det styret som hadde sagt nei til henne, blant annet sitter er hennes neskommanderende nestleder i styret. Da ville styret i universitetsselskapet kunnet frykte et dårligere forhold til sin eier.

Ulempen

Men alle saker har som sagt minst to sider. Her var ulempen reglene for habilitet. Dette må Mikkelsen selv har forstått etter hvert. Hun trakk seg dermed også som kandidat, men oppga ikke et gidigent habilitetsproblen som årsak for at hun trakk søknaden. Årsagen var ifølge henne at hun fant ut at den jobben hun hadde var så morsom og interessant at hun vil forbli i den.

Ifølge Ukeavisen Ledelse har det skapt sterke interne reaksjoner at hun i det hele tatt ønsket seg jobben. Les mer om saken i Ukeavisen Ledelse.

Saken fortsetter under annonsen