138419444_busin.jpg

Skjær igjennom

Publisert: 11. september 2009 kl 14.06
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Noen ganger må du ta upopulære avgjørelser. Magasinet Chef byr på flere tips om hvordan du kan «skjære igjennom» på en god måte.

Her er tre av dem:

1. Skaff nok informasjon

Har du nok ballast til å skjære igjennom? Har du ikke nok fakta på bordet, kan du ikke fatte velbegrunnede beslutninger. Det kan i neste omgang føre til at de som rammes føler seg bitre. I tillegg kan de begynne å tvile på kompetansen din.

2. Vurder mulige konsekvenser

Hva tenker og føler de berørte hvis denne beslutningen tas? Hvordan påvirker det motivasjonen deres? Hvordan vil relasjonene mellom deg og medarbeiderne bli? Blir stemningen på arbeidsplassen forverret? Kommer folk til å se på deg som en leder?

Tenk igjennom konsekvensene. Noen ganger kan det være nødvendig å skjære igjennom på en annen måte enn du først hadde tenkt - nettopp for å unngå uønskede konsekvenser.

Saken fortsetter under annonsen

3. Velg åpenhet

Fortell hvordan din virkelighetsbeskrivelse er. Fortell hvilke prinsipper og vurderinger som ligger bak tiltaket. Fortell hva konsekvensene kan bli hvis du ikke skjærer igjennom. Fortell hva du håper å oppnå med beslutningen din.
Hvis du velger åpenhet minsker du sjansen for negative spekulasjoner rundt dine bakenforliggende motiver og drivkrefter.