Skarp kritikk av ledelsen

Publisert: 21. januar 2010 kl 09.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07
Norwegian kjørte en kampanje med svært billige billetter, og hadde utsolgte flyavganger. Men da flyene skulle ta av, var det unormalt mange passasjerer som ikke hadde møtt opp. I ettertid skulle det vise seg at det var ansatte hos konkurrenten Cimber Sterling hadde kjøpt opp over 650 billigbilletter til én krone stykket, og dét under falskt navn. Både Dronning Margrethe og Donald Duck skal ha vært på navnelisten.

Nå venter oppvasken etter triksingen. Her hjemme har toppsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, har gått ut mot konkurrentens konkurranseform. I Danmark blir selskapet nå kritisert av både hodejegere og Dansk Aktionærforening.

- Det er et helt galt signal å sende å sjikanere en konkurrent, og man spør seg selv; hva er det neste organisasjonen i Cimber Sterling kan finne på, sier Charlotte Lindholm, formann i Dansk Aktionærforening til dagbladet Børsen.
Saken fortsetter under annonsen


Cimber Sterling har satt i gang en intern granskning, og ifølge borsen.dk kan saken få konsekvenser for flere i toppledelsen. Toppsjef Jacob Krogsgaard opplyser til avisen at de nå spør alle medarbeidere om de har kjøpt billigbilletter.

Saken fortsetter under annonsen
- Dersom vår undersøkelse viser at noen fra min ledergruppe har medvirket eller oppfordret til å kjøpe disse billettene, vil det få naturlige konsekvenser, sier Krogsgaard til Børsen.