138429274_0723b.jpg

Satser fortsatt på lederne

Publisert: 14. januar 2010 kl 09.15
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07
Man skulle tro at finanskrisen, og alle de kostnadskuttene som har fulgt i kjølvannet av den, ville føre til at bedriftene i mindre grad enn før brukte penger på skreddersydde lederutviklingsprogrammer.

Dét se imidlertid ikke ut til å ha skjedd, melder Finansavisen. Selskapet Assessit, som er et av mange selskaper som tilbyr skreddersøm av lederutviklingsprogrammer, hadde større omsetning på dette området i 2009 enn i 2008. Handelshøyskolen BI fikk i 2009 en økning innenfor skreddersydde kompetanseprogrammer til privat næringsliv og offentlig sektor, og også AFF ved Norges Handelshøyskole - som blant annet tilbyr Solstrandprogrammene - hadde en liten økning i omsetningen i 2009, skriver Finansavisen.

En lignende trend, på internasjonal basis, ble beskrevet allerede i finanskriseåret 2008. Avisen the Wall Street Journal skrev da at mens 23 prosent av 117 store amerikanske selskaper hadde kuttet i opplæringsprogrammene sine totalt sett, så valgte mange store selskaper å holde på lederutviklingsprogrammene sine.
Saken fortsetter under annonsen


Her hjemme var Bjørn Hopland, tidligere leder for HR i Microsoft Norge, nå «HR Operations Manager» for Vest-Europa, en av dem som kunne bekrefte trenden overfor Ukeavisen Ledelse. Finanskrisen hadde ikke ført til kutt i selskapets satsing på lederutviklingsprogrammer, verken globalt eller i Norge.