138371987_john_.jpg
John Thain, CEO Merrill Lynch, chairman NYSE Euronext.

Merrill-sjef krever kjempebonus

Publisert: 8. desember 2008 kl 18.06
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Merrill Lynch sin toppsjef John Thain har foreslått overfor styret i finanshuset at han får en bonus på 10 millioner dollar (cirka 70 millioner kroner) i 2008.
Det skriver The Wall Street Journal mandag med henvising til kilder med kjennskap til situasjonen.

Kompensasjonskomiteen i Merrill Lynch har ikke tatt noen avgjørelse, men heller mot å nekte både Thain og andre sjefer i konsernet bonus i år, ifølge The Journal.

Reddet selskapet

Aksjonærene i Merrill Lynch godkjente fredag Bank of Americas oppkjøp av Merrill Lynch.
En overtakelse som Thain har vært arkitekten bak.
Merrill Lynch ble trolig reddet fra å lide samme skjebne som Bear Stearns ved at de inngikk fusjonssamtaler med BoA dagen før Lehman Brothers ble slått konkurs
Fusjonen anses som svært risikofylt, men kan skape en bankgigant med ledende posisjoner i omtrent alle deler av finanssektoren.
Etter sammenslåingen skal Thain lede den nye bankgigantens globale bankvirksomhet, aksjehandel og verdiforvaltning.

Fortjener bonus

WSJ skriver at John Thain mener han fortjener en bonus siden han har medvirket til at krisen i selskapet ikke er blitt større.
Kompensasjonskomiteen er enig med Thain i at fusjonen med Bank of America er det beste for selskapet, men mener det vil være dumt å ignorere den offentlige motstanden mot sjefsbonuser som er i øyeblikket.
Det er også et poeng at flere andre finansinstitusjoner, deriblant Goldman Sachs, har besluttet å ikke gi bonuser til sjefene i år.

John Thain overtok toppjobben i Merrill Lynch etter at Stanley O'Neal fikk sparken i oktober 2007.
Han er også styreformann i verdens største børsholdingselskap NYSE Euronext, og har lang fartstid i Goldman Sachs fra tidligere.

Saken fortsetter under annonsen