138430804_34521.jpg

LO: Flåthen tar selvkritikk

Publisert: 2. februar 2010 kl 08.47
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

- LO mener det er positivt at flere uføretrygdede får anledning til å kombinere arbeid og trygd. Men det må ikke gå utover normalarbeidsdagen. Om det er det Hanne Bjurstrøm mener, å har jeg liten sans for det, sier Roar Flåthen til Aftenposten.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier at vi må bort fra et rigid syn på arbeid, og at alle skal jobbe fra ni til fem.

Flåthen mener at regelverket for arbeidslivet er fleksibelt nok allerede.

- Normalarbeidsdagen er en bærebjelke i det norske systemet, og vi har et veldig fleksibelt system i Norge som gjør at folk jobber skift og overtid når det er nødvendig. Derfor er det helt feil innfallsvinkel i debatten om inkludering og sykefravær å så tvil om normalarbeidsdagen, sier Flåthen til samme avis.

Tar selvkritikk

Flåthen er også provosert over YS-leder Tore Engen Kvalheim, som i Afenposten torsdag kritiserte LO for å svartmale tilstanden i det norske arbeidslivet. Flåthen mener YS underkjenner utfordringer som sosial dumping, ufrivillig deltid, økt vikarbruk og økt bruk av anbud. Men han tar også selvkritikk.

- Vi står på barrikadene i arbeidslivet. Da kan det hende at vi ikke får frem at de aller fleste opplever et godt arbeidsmiljø, sier han til Aftenposten.

Saken fortsetter under annonsen