Kjellermesteren nr. 8/2002

Publisert: 16. mai 2002 kl 12.05
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Nå kan du få kjøpt fullverdig Chablis på boks, og det til en hyggelig pris. Prøv også en rød portugiser, som smaker godt enten som kosevin eller som all round matvin.

  • Under 100-lappen: 13314 SUL Jaen 2000, Quinta de Cabriz, fra Portugal (kr. 89). Fullsortiment.

Kjellermesteren noterer: Mørk rød farge med lyse kanter. Vinen har fint preg av krydder, kirsebær samt sorte plommer og fruktkjerner. Friskt og godt smaksanslag. Behagelig syrlighet, bra smakslengde, og tørr fin avslutning. En snill kosevin som er deilig å drikke, men også en god allrounder til mat. Drikkes nå, vinner lite på lagring.

  • Fritt valg: 45884 Petit Chablis, Cave Cooperative de Chablis fra Burgund i Frankrike (kr. 399,90 for 3 liter, tilsvarer 100 kroner flasken). Mainyhet i bestillingsliste.

Kjellermesteren noterer: Nå kommer Chablis på boks, og det til en god pris. For dette er fullverdig Chablis! Lys gul farge, med grønngule nyanser. Lett og elegant duft av epler, sitrus og innslag av smør og mineralske aromaer. Ren og frisk smak, som gjenspeiler duften. Deilige syrer. Herlig vin for varme vår og sommerdager. Perfekt følge til alt av fiske og skalldyr, til og med til reker. NB! Må bestilles hos din lokale vinhandler for levering noen dager senere.

Saken fortsetter under annonsen