Jobbintervju på telefon

Publisert: 29. januar 2010 kl 09.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07
Noen selskaper får så mange søknader når de lyser ut en stilling at de i økende grad har begynt å gjøre innledende utsilingsintervjuer på telefon, skriver The New York Times . Slik sparer selskapene både tid og penger, særlig hvis kandidaten bor langt unna.

Selv om det kan føles uvant for den som er jobbsøker; ikke ta for lett på telefonintervjuet. Det gjelder å forberede seg like godt til et telefonintervju som til et tradisjonelt jobbintervju, sier Alison Doyle fra about.com til The New York Times.

Prosedyren er vanligvis at arbeidsgiver ringer opp eller sender en e-post på forhånd for å avtale intervjutid.

Rekruttereren anbefaler å bruke fasttelefon under intervjuet, ettersom den gjerne er mer stabil enn mobiltelefon. Sørg videre for å holde barn, kjæledyr og andre kilder til forstyrrelse ute av rommet. Ha også et glass vann i nærheten. Intervjuene varer gjerne mellom en halv time og en time, så ha søknadspapirene dine og eventuelle andre notater foran deg. Lange pauser og nølende svar grunnet dårlig forberedelse kan gi dårlig inntrykk.

Selv om du skal intervjues på telefon, slipper du ikke nødvendigvis unna grubleriene rundt hva du skal ha på deg. Noen selskaper har nemlig begynt med videointervjuer. Og har ikke de aktuelle søkerne webkamera hjemme, får de tilsendt et.

Saken fortsetter under annonsen