Flateby er årets unge leder

Publisert: 27. januar 2010 kl 09.15
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Selskapet Assessit inviterte de 500 største selskapene i Norge til å melde på sine fremste ledere under 40 år. Lederne ble vurdert på grunnlag av oppnådde resultater og videre lederpotensial. I konkurranse med 100 unge ledere vant Solfrid Flateby.

Odd Reitan, som ansatte henne, sier til DN at Flateby har evner til å være leder på et hvilket som helst plan.

Flateby selv mener at hennes fremste egenskaper ligger i at hun er kravstor overfor alle de hun samarbeider med, samtidig som hun harevnen til å se hver enkelt ansatt og hva som motiverer dem.

- En god leder må justere seg etter hver enkelt ansatt, ikke omvendt. Det mener jeg er moderne lederskap. Det er jo heller ikke sånn at de ansatte synes det er naturlig å gå og fortelle sjefen sin hva de trenger for å bli motivert. Det er min jobb å finne ut av, sier hun til Dagens Næringsliv.

I 2008 sa hun opp 15 prosent av staben i Reitan Servicehandel, og hun synes vanskelige en-til-en-samtaler kan være svært utfordrene.

Flateby er utdannet lærer og jobbet som det da hun i 1998 fikk tilbud om en jobb i daværende Hakon-gruppen. Etter noen få år i Hakon, ble hun hetet til Coca-Cola, hvor hun gikk fra informasjonssjef til kommunikasjonsdirektør, før hun ble hentet til Reitan Gruppen.

- Som verdens eneste colonialmajor og sjef for Reitangruppen, er jeg jo kjempestolt. At det er en Reitanleder som er den aller beste unge lederen, er jo stort for oss, og viser at verdidrevet ledelse fungerer. Jeg er også meget stolt over å registrere at den utvalgte kommer fra varehandelen, og Solfrid har evner til å være leder på et hvilket som helst plan, skriver colonialmajor Odd Reitan i en pressemelding.

Saken fortsetter under annonsen