138430089_mann_.jpg

Dekod stillingsannonsene

Publisert: 25. januar 2010 kl 09.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07
Språket i stillingsannonser preges av en rekrutteringssjargong. Nettstedet CareerBuilder har forsøkt å lese mellom linjene, og har utarbeidet en litt ironisk guide for dekoding av stillingsannonser.

Nedenfor finner du noen av deres fortolkninger. Er du leder eller i en annen posisjon hvor du har ansvar for rekruttering? Les hvordan uttrykk i stillingsannonsen kan bli oppfattet:
Saken fortsetter under annonsen

«Krevende arbeidsmiljø»
Betyr som regel «høyt tempo» eller «utfordrende». Vær forberedt på å måtte arbeide lange dager og ha mange baller i luften, ofte med korte deadlines. Folk rundt deg forventer at du er fleksibel, at du raskt kan sette i verk ordre og at du kan komme med ideer. Dette kan ende opp med at du løper rundt som ei yr høyne, men det kan også være den typen miljø du liker.

«Dynamisk»
Saken fortsetter under annonsen

Antagelig det mest overbrukte ordet i jobbannonser. Dette betyr egentlig at firmaet leter etter en åpen og initiativrik person som stiller intelligente spørsmål under intervjuet og kan komme med noen gode ideer. Hvis du oppfyller disse kravene burde du kanskje undersøke om firmaet også er dynamisk. Det er ikke noe som er verre enn å føle at talentet går til spille fordi klimaet i selskapet er vanskelig.

«God evne til problemløsning er et krav»
Dette kan være et firma i fullstendig kaos.
Saken fortsetter under annonsen