138370682_hysj.jpg

5 ord å akte seg for

Publisert: 2. april 2009 kl 11.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

1. Ikke
Hjernen tenker og skaper seg en sannhet ut fra bilder, og benektelser egner seg dårlig når man skal skape bilder. Det skriver Emma Phil, nettstedet Shorcuts ekspert på livscoaching. Rådet hennes er: Fortell heller hjernen hva du egentlig vil ha. Vær eksempelvis glad og fornøyd istedenfor å «ikke være irritert».

2. Men
To setninger som er bundet sammen med et «men», kan miste både betydning og innhold hvis de ikke er satt sammen på riktig måte. Vurder om mening og innhold kommer mer til sin rett hvis du bruker «og» istedenfor «men».

3. Man
Mange beskytter seg selv, søker respons og godkjennelse fra andre gjennom å gjemme seg bak ordet «man». Istedenfor å vise at jeg står for det jeg sier og synes, gjemmer jeg meg bak et «man». Enten er det jeg som mener noe, eller så er det noen andre. Det er veldig sjelden «man» ...

4. Kanskje
Kanskje er et ord som kan brukes bevisst, men det kan også snike seg inn uten at vi tenker over det. Mottageren oppfatter en utydelighet og en usikkerhet i framstillingen av mening når du bruker ordet «kanskje». Og det var kanskje ikke meningen?

5. Må
Prøv å bytte ut «må» med ordet «vil». Det er langt mer lystbetont, og når alt kommer til stykket er det ganske få ting vi faktisk «må».

Saken fortsetter under annonsen