25 unge lovende: The real thing

Publisert: 4. juni 2002 kl 17.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Administrerende direktør i Coca-Cola Norge, Merete Simonsen, er ikke som andre direktører. Fordi hun for tiden ikke er på jobb. Hun er opptatt av helt andre ting. For et par uker siden fikk hun barn nummer to, en sønn. Og ikke før neste sommer skal hun tilbake til direktørstillingen og sine 15 ansatte på Lørenskog. Om hun klarer å holde seg helt borte fra jobben, er usikkert. For hun vil gjerne holde oversikten over hva som skjer mens hun er borte. Men først og fremst er hun mamma nå.

I 1995 ble hun tilbudt jobben som nordisk produktgruppesjef for Norden og Baltikum i Coca-Cola Norge. Da hadde hun jobbet i to år i Midelfart som produktsjef for Johnson og Johnson-produktene. I Cola-Cola-systemet avanserte hun til jobben som markedssjef i Norge, og i mai i fjor ble hun tilbudt topplederstillingen i den norske delen av selskapet som har verdens mest kjente merkevare.

- Jeg valgte å gå til Coca-Cola fordi jeg ønsket nye erfaringer. Jeg ville gjerne fortsette å jobbe med internasjonale merkevarer i et større selskap, sier Merete.

Siviløkonomen, med røtter i Tromsø, synes at det er utfordrende å jobbe med mennesker, og å få være med på å bestemme retning og mål for selskapet. Direktøren i permisjon understreker at det ikke er slik at Coca-Colas norske kontor får tredd strategier og kampanjer ned over hodene sine. Nei, både mål og markedstiltak er 100 prosent Norges-tilpasset.

På spørsmål om hun har videre ambisjoner, svarer hun diplomatisk at det som betyr noe er at innholdet på jobben er bra og at hun har mulighet til å påvirke arbeidssituasjonen sin. Og det har hun i Coca-Cola.

Fritidsproblemer har direktøren ikke. Ved siden av jobben sitter hun i styret for ANFO og har også vært styremedlem i American Chamber of Commerce.

Saken fortsetter under annonsen