25 unge lovende: Stjernelaget 2001 - Hva gjør de nå?

Publisert: 8. august 2003 kl 17.36
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

The Real Thing:
Høsten 2001 var Merete Simonsen adm. direktør for Coca-Cola Norge. Hun hadde nettopp blitt mor til sitt andre barn (Magnus), og hadde gått ut i fødselspermisjon. Hun holdt kontakten med Coca-Cola underveis. Tilbake igjen på jobb ble hun forfremmet, og er nå forretningsutvikler i Coca-Cola, med ansvar for både Norden og de baltiske statene.

Funky Business:
Sven Størmer Thaulow jobbet med produktutvikling i pengesluket Djuice AS, og erklærte høsten 2001 at «De som har sagt at WAP er død, har ikke skjønt en dritt». For WAP skulle kom igjen, i nye og forbedrede versjoner. Og har fått rett. Djuice-prosjektet ble lagt ned, og Thaulow overført til Telenor Mobil der han er Product Group Manager. Nylig var han med på å lansere en nytt mobilabonnement som fører Djuice-navnet videre.

Altmuligmannen:
Høsten 2001 syslet Petter Aalvik med ventureinvesteringer i Spring Venture, som nå er avviklet. Selskapet solgte ut porteføljen med gevinst, som ble betalt tilbake til investorene. Aalvik har senere gått på som arbeidende styreformann i Omega AS, et serviceselskap for oljeindustrien, som i fjor leverte rekordtall.

On the fast track:
Orklamannen Steffen Garder ble høsten 2001 lånt ut til Carlsberg i København der han bodde inne på bryggeriområdet(!). Han skulle bidra til å øke kvaliteten på selskapets økonomiske rapportering. Etter endt tjeneste, fikk han tilbud om jobb i Carlsberg, men takket nei. Han reiste hjem til Norge og jobb som økonomisjef i forlagshuset Hjemmet Mortensen (selv kaller han seg controllersjef). Garder har også fullført masterprogrammet MØST (Master i Økonomisk Styring og ledelse) ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

Pay back-dama:
Høsten 2001 var Hege Hodnesdal konstituert som adm. direktør i Storebrand Fondsforvaltning AS. Senere har hun gått tilbake til sin faste stilling som ansvarlig for produktet innskuddspensjon. Hodnesdal har også laget en datter siden sist, og har tilbrakt masse tid sammen med sin Hanna. I august er hun tilbake igjen på jobb i Storebrand etter avsluttet fødselspermisjon, og gleder seg til det.

En glad laks:
Høsten 2001 var Espen Staubo direktør i fiskeoppdrettselskapet Stolt Sea Farm. Det er han fortsatt, og leder nå selskapets Europavirksomhet. Hele næringen sliter, også Stolt. Vel har omsetningen i Stolt Sea Farm doblet seg, men resultatene er til å grine av. Derfor har Staubos jobb handlet om å strømlinjeforme driften i selskapet, og bidra til restrukturering i bransjen. Et lite lyspunkt er det: I 2001 startet Staubo & Co opp en ny fabrikk i Finnmark, og den tjener faktisk penger!

Konstant opptur:
Høsten 2001 jobbet Hege Yli Melhus i EDB Fundator, men var på vei over i Christen Sveaas sitt ventureselskap Kistefos Venture der hun jobbet tett sammen med Åge Korsvold. Det skulle ikke vare mer enn 14 måneder. Kistefos’ venturesatsing ble nedskalert, og Yli Melhus var en av dem som måtte se seg om etter noe annet å gjøre. Jo da, Hege Yli Melhus har klart seg, og rykket på tampen av fjoråret inn som spesialrådgiver for konsernsjef Rune Bjerke og staben i Hafslund ASA.

Saken fortsetter under annonsen

Vel strukturert:
Høsten 2001 var Anne Lise Meyer adm. direktør i Gillette, men fikk etter hvert lyst på å gjøre noe helt annet. Hun fikk jobb som adm. direktør i Jens P. Heyerdahls familieselskap Hamang Papirfabrikk AS, der hun jobber med eiendom, finansielle investeringer og aktivt eierskap. Hamang er en av de største eierne i avishuset Dagbladet, og Meyer følger opp engasjementet i Dagbladets styre.

Gud & Mammon:
Høsten 2001 jobbet Bømlingen Knut Arild Hareide som forretningsutvikler i Schibsted (på avisområdet). Så fikk han en telefon, og ble hentet inn som Kristelig Folkepartis (KrF) statssekretær i Finansdepartementet, der han jobber for Per-Kristian Foss. Nylig ble han også valgt inn som 2. nestleder i KrF. Hareide utelukker ikke en retur til næringslivet. Han trives best i skjæringsfeltet samfunnsliv/næringsliv.

Politisk krumspring:
Høsten 2001 hadde Arne Håskjold Krumsvik blitt hentet inn som ny sjefredaktør i Romerikes Blad. Han hadde fått i oppdrag å kutte bemanningen med 20 prosent, og snu en negativ opplagsutvikling. Sånt blir det støy av. Men staben ble slanket, og opplagstallene peker igjen opp. Krumsvik hadde ingen planer om å forlate Romerikes Blad. Helt til headhunteren ringte, og lurte på om han ville være med å lage en ny riksdekkende radiokanal. Nå er han på plass som radiosjef i Kanal 4.

Leiesoldaten:
Marit P. Vaagen var den første kvinnelige partner ved McKinseys Oslo-kontor. Ranværingen Vaagen er fortsatt McKinsey-partner, men har ikke noe brennende ønske om å fortelle oss hva hun har gjort siden sist.

Superkvinnen:
Høsten jobbet Maria Borch Helsengreen for konsulentselskapet Andersen Business Consulting, og hadde vært med å bygge opp selskapet fra seks til 70 ansatte. I fjor gikk selskapet i oppløsning, og Helsengreen var klar for noe nytt. Nå er hun Chief Financial Officer (CFO) i DnB Asset Management.

Premieparet:
Anne Gravingen og Bendik Romstad er partnere, både som ektefeller og i business. Høsten 2001 jobbet de som kreativt team i New Deal DDB Reklamebyrå. Noen måneder senere gikk de inn som grunnmur i det nystartede reklamebyrået Kitchen, og fortsetter å hente hjem reklamepriser. Nylig produserte Kitchen sin 175. reklamefilm, og har blant annet gitt Rimi et nytt reklameuttrykk.

Nettkongen:
Eric Sandtrø var gründer og adm. direktør i børsnoterte Norkom ASA. Det er han fortsatt, selv om selskapet har skiftet navn til Komplett ASA. Selskapet har doblet sin årsomsetning siden høsten 2001, og etablert seg i to nye markeder (Tyskland og Irland). Sandtrø er fortsatt forholdsvis lykkelig som primus motor i Komplett. Hvor lenge han fortsetter, avhenger selvfølgelig av hvordan butikken går. På «grusomme» dager, vurderer han ny karriere som tresnekkefører, men slike tanker går gjerne over.

Saken fortsetter under annonsen

Melkemannen:
Anders Røed var marketingdirektør i Tine høsten 2001. Det er han fortsatt. Og det er kanskje ikke så rart, for i Tine spares det ikke på markedsbudsjettene. Røed har fått med seg Tines omorganisering til konsern, og fått mer å styre over. Han har også feiret Tines 10 års jubileum med bransk og bram. Nylig har han vært med å lansere et helt nyt produkt, kesam, og salget går over all forventning.

Kvinnenes kvinne:
Høsten 2001 var Kjersti Løken Stavrum rimelig fersk sjefredaktør i KK, og jobbet ut planer for å relansere KK. Og det ble gjort med brask og bram i 2002. KK økte i fjor opplaget fra 70.000 til 75.000 eksemplarer, og leverte et rekordresultat. Suksessfaktor: - Vi brukte mye tid på å involvere hele redaksjonen, og hente ut alle de gode ideene.

Stocknet-Bruvik:
Erlend Bruvik er gründeren som har dratt i gang både Stocknet og Elprice, og priser seg i dag lykkelig for at selskapet var for sent ute med å hente inn penger i 2000. - Da ville vi sikkert ha brukt opp millionene, og hatt et kostnadsnivå vi ikke kunne leve med. Vår lykke er at vi måtte klare oss selv, sier han. Så for Bruvik er det fortsatt Stocknet og Elprice som gjelder.

Fresher opp Hydro:
Høsten 2001 var Alexandra Bech personaldirektør i Norsk Hydro ASA. Eivind Reiten løftet henne opp som konserndirektør, og Bech ble den første kvinne som fikk innpass i Hydros konsernledelse. I disse dager er hun på vei ut i fødselspermisjon, men beholder det overordnede ansvar for Hydros HR-område (Human Resources) også i permisjonstiden.

Hardtselgende Myking:
Gro Myking er forsatt direktør Marked i Hakon Gruppens toppledelse, og har det overordnede ansvar for Hakon Gruppens kjeder. Hun har blant annet vært med på å gi Rimi en omfattende ansiktsløfting for å treffe målgruppen bedre.

Bakmann i finans:
Høsten 2001 var Farsundsgutten Roy O. Myklebust partner i ABG Sundal Collier. Det er han fortsatt. - Så lenge jeg har det gøy på jobben, ser jeg ikke noen grunn til å skifte, sier Myklebust til Økonomisk Rapport.

Rå matkomet:
Høsten 2001 var Geir Bjarne Hov fersk i stillingen som driftsdirektør i Meny, med driftsansvar fra Norgesgruppens kjedeprofiler Meny, Ultra og Centra. Så fikk han Meny-skandalene i fanget, og har hatt nok å ta fatt i. - Vi har lært mye, og jeg føler vi har kommet styrket ut av det, sier Hov som altså har overlevd som driftsdirektør i Meny.

Saken fortsetter under annonsen

Riktig type:
Erik Fausa Olsen gjør det klart at du må tenke langsiktig for å holde på med venture, og er fortsatt å finne i Ferd Venture. Han regner det som et høydepunkt at Ferd Venture sammen med initiativtakerne klarte å reise 200 mill. kroner til venturefondet Energy Venture.

I pappas fotspor:
Eirik Bergvoll ble høsten 2001 satt på som ny direktør på Rica-kjedens flaggskip Holmenkollen Park Hotel. Han legger ikke skjul på at det har vært tøffe tak i en bransje som har vært rammet av både terrortrusler, SARS og Irakkrisen. Men hotelldirektør på Oslos tak er han fortsatt.

På den andre siden:
Bjarne Lie er fortsatt partner i ventureselskapet Four Seasons Venture. Han har blant annet ledet en investeringsrunde i selskapet Scali AS, som har fått inn Intel Capital på eiersiden. Bjarne Lie har så langt ikke vurdert å finne på noe annet enn venturesatsing gjennom «Fire Årstider».

Venturekapitalisten:
Anne Solhjell er fortsatt partner i såkornsfondet Convexa Seed, og har siden høsten 2001 gjort fem nyinvesteringer med fokus på IT-selskaper med spennende teknologi, internasjonalt potensial og begrenset kapitalbehov. Solhjell har gått inn i styret i to av selskapene, men følger aktivt opp alle investeringene.