25 unge lovende: Riktig type

Publisert: 5. juni 2002 kl 18.02
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Nyutdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i 1992. Og rett i jobb hos Deloitte & Touche.

Som revisor.

Etter halvannet år forflyttet han seg noen skritt bortover i konsulentselskapets korridorer - til corporate finance-avdelingen. Der gikk det i verdivurderinger og klientbistand i forbindelse med kjøp og salg av selskaper i drøye to år før han, høsten 1996, begynte som corporate finance manager i Ferd (tidligere Tiedemanns). I mellomtiden hadde han også rukket litt videreutdanning: AFA-studiet (Autorisert Finansanalytiker) var grei skuring ved siden av konsulentjobben. I Ferd bisto han primært konsernledelsen med strategiutvikling og kjøp/salg av selskaper, men hadde en del styreverv i konsernets datterselskaper ved siden av.

Det er nok ingen overdrivelse å si at Erik Fausa Olsen hadde stort beslutningsansvar og betydelig påvirkningskraft.

I en alder av 29.

Etter fjorårets omstruktureringer i Ferd sitter han nå som direktør i Ferd Venture. Der investerer han i selskaper med høy risiko og tilsvarende potensial, i håp om å tjene penger til konsernet. Og er for øvrig medlem av Ferds konsernledelse. Påvirkningskraften og beslutningsansvaret er ikke blitt mindre.

Erik Fausa Olsen har definitivt kommet langt. Fort. Hvorfor?

Saken fortsetter under annonsen

- Jeg er nok ganske grundig. Og veldig opptatt av å gjøre en god jobb. Også har jeg relativt høye ambisjoner. Dessuten elsker jeg utfordringer, sier han.

Og riktigere kunne han vel ikke ha svart.

Dessuten er han slett ikke opptatt av prestisjen rundt jobben sin - det er det faglige som er viktig. Men lønnsnivået er ikke helt uten betydning.

- Men det er ikke det viktigste. I så fall hadde jeg jobbet et annet sted - hos en av fondsmeglerne for eksempel, poengterer han.

Riktig svart igjen.

Fausa Olsen innrømmer at han nok ønsker å sette spor i bransjen:

- Jeg driver jo nesten litt gründervirksomhet nå - skal bygge opp en betydelig virksomhet innen det segmentet jeg jobber. Det er nok mye det som driver meg - jeg liker tanken på å sette noen spor.

Saken fortsetter under annonsen

Hva med en litt sprø side - noe litt utenom det vanlige? Hva gjør han når han ikke jobber, for eksempel?

- Jeg har familie nå, så jeg må prioritere litt annerledes. I Deloitte & Touche ble det gjerne 60 timers uker. Og med fullt utstyrt hjemmekontor blir det lett for mye jobb nå også. Jeg lider under tidsklemma, så det blir ikke så mye annet enn jobb og familie. Men jeg har jo grønt kort i golf, da!

Kanskje ikke så sprøtt.

Men definitivt veldig riktig.