25 unge lovende: Pay back-dama

Publisert: 4. juni 2002 kl 17.27
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Knapt 30 år gammel har Hege Hodnesdal rukket å få den lange tittelen konstituert administrerende direktør i Storebrand Fondsforsikring AS på visittkortet. Men veien til kontor på Aker Brygge, begynte under bakkenivå. Som kjellermester i Bedriftsøkonomisk Studentersamfund på BI gjaldt det å få mest mulig fest og moro ut av hver krone. Pay off for pengene, var mottoet. Hun klarte også å forrente semesteravgiften med laudable karakterer. Og kombinasjonen studier og administrasjon av medstudentenes tørst og boligbehov, gjorde at Hodnesdal ble kåret til årets avgangsstudent i 1996. Dermed var det klar bane for en attraktiv trainee-stilling i Storebrand. Etter to års sirkulering i forsikringsverdenens irrganger, ble hun utnevnt til soussjef for Storebrand Kapitalforvaltning, før hun i 1999 fikk ansvaret for produktet innskuddspensjon. Nå er det hennes ansvar å sørge for fremtidig pay off på kundenes pensjonssparing. Alle som har lest en forsikringspolise vet at det er en tung oppgave. Men det er håp om bedring.

- Språkbruken og all fagsjargongen var det jeg likte minst ved Storebrand. Og siden jeg selv har lesevansker, er jeg opptatt av at det meste bør sies på forståelig norsk, slik at kundene forstår hva de tilbys, sier Hodnesdal som liker å være leder, fordi det betyr å være herre over ulike situasjoner. Men dagens kvinnelige ledere vil ikke være herre for enhver pris.

- Å kunne påvirke prosesser og få utfordringer er viktig. Men som nybakt mor, må man være bevisst hva man vil, og være villig til å legge om. Blir prisen for høy, må karrieren droppes. Karriere handler likevel mer om hva man leverer, enn hvor mange timer man tilbringer på kontoret, sier Hodnesdal som ikke har eget kontor.

- Jeg foretrekker å sitte sammen med dem jeg leder, fordi gruppearbeid fungerer best. I dag kommer man ikke langt på egen hånd, fastslår Hodnesdal.

Saken fortsetter under annonsen