25 unge lovende: Konstant opptur

Publisert: 4. juni 2002 kl 17.15
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.07

Utrolig høypotent var beskrivelsen vi fikk av flere forskjellige headhuntere da de beskrev 27 år gamle Hege Yli Melhus. Hun har gjort turbokarriere i politikken, og er nå ansatt i Christen Sveeas’ pengebinge.

- Det var et fantastisk kick å være til stede på Høyres valgvake. Men vi ble litt skuffet. Vi hadde håpet på å bli det største partiet på Stortinget, sier Høyres tolvtekandidat på listen fra Oslo. Melhus har vært med i Høyre i litt over et år, og kan komme inn på Stortinget i perioder avhengig om hvordan en regjering med Høyre blir bygd opp.

- Jeg opplever bare oppturen, men det har vært lærerikt, smiler hun mens hun vurderer om hun skal satse videre på en politisk karriere. Hun er blitt anbefalt å gjøre det av viseadministrerende direktør i NHO, Kristin Clemet.

Selv om unge Melhus er et nytt medlem i Høyre, er hun ikke ukjent med politikk. Som president i ANSA (Samskipnaden for norske studenter i utlandet) har hun vært lobbyist. Hun forteller at den største oppturen som ANSA president var å få gjennomslag for ekstrabevilgninger på 19 millioner for å forbedre situasjonen for studentene.

Nå retter siviløkonomen fra Frankrike (hun har ikke selv søkt om å få bruke tittelen siviløkonom, men det er det hun er) fokuset mot den nye jobben i Sveaas’ sfære - hun skal bli junior associate i Kistefos. Hun forlater EDB Fundator.

- Det er et helt annet miljø her enn det var i Framfab, sier Melhus som en forklaring på hvorfor hun slutter. Hun var en av de tyve som var med på å starte opp Framfabs Oslo-avdeling. Hun var også med på å selge Framfab etter bare noen måneder.

- Det var like spesielt å være med på å starte opp bedriften, som det var å forsøke å selge den etterpå. Det er jo seg selv man selger, sier Melhus.

Saken fortsetter under annonsen

Det klarte tydeligvis de ansatte i Framfab den gangen. Og det har tydeligvis Melhus klart siden. Hun er ettertraktet hos headhunterne, og er blitt kontaktet av flere. Hennes nye jobb fikk hun derimot ved at hun kontaktet headhunteren selv.

- Jeg sendte en litt freidig mail til headhunteren, og det hele endte med at de koblet meg til Kistefos. Man må være litt frempå. Det verste man kan få er et nei, sier Melhus. Hun smiler igjen. Kanskje fordi hun har nådd målene fra barndommen.

- Men de andre skulle bli sykepleiere eller brannmenn, skulle jeg alltid bli ansvarlig, sier Melhus.

Det kan se ut som det har gått greit